Försöker mitt bästa

Något som verkligen har slagit mig hårt det senaste året är hur jag tänker efter en extra gång hur jag uppför mig inför människor. Innan så rann väl första bästa ord ur min mun utan någon vidare tanke bakom det men idag tycker jag att det har en sån enorm betydelse om hur man formulerar en mening.

Som ett ex. när folk börjar prata om choklad och hur förvånade de blir över hur jag aldrig äter det p.g.a. av att jag inte tycker om det så kunde jag för något år sen säga "Nej usch jag avskyr verkligen choklad." Idag skulle jag helt klart välja "Nej jag är inte så förtjust i choklad" eller något liknande. Försöker inte använda så starka ord som tar på en så hårt för jag vet själv när jag hör bl.a. orden "hatar" eller "avskyr" så får jag en äcklig och negativ känsla i hela kroppen och det drar ner en lite.

Idag ställer jag upp lite extra och även anstränger mig mer. Ville jag verkligen inte gå ut eller träffa kompisar för ett tag sen hade jag bara valt att stanna hemma men om någon verkligen är sugen på att göra något så ställer jag upp så gott jag kan. Jag är helt utan tvekan en hemma människa, bara ta det lugnt och vara helt själv är min drömkväll. Men jag uppskattar även kvällar med vänner men jag är en person som behöver koppla bort saker och ting ibland förmodligen för att ladda upp mina batterier. Men jag tror tyvärr det har gått och blivit lite utav en lathet nu, kommit på mig själv att ge mig själv ursäkter för att vara hemma.. men what? Försöker att utmana mig själv lite mer hela tiden och försöker umgås med människor så ofta de vill - jag försöker med andra ord vara till lags så ofta jag kan.

Jag har nästan fått det här behovet inom mig nu att göra saker för andra, vare sig det är något litet som kanske inte ens noteras men jag mår själv så mycket bättre av det. Jag har under hela mitt liv fösökt vara andra till lags men det har aldrig varit så stort som nu. För inte så länge sen så orkade jag verkligen inte bry mig om hur folk uppfattade mig för jag hade en dålig dag och helt enkelt inte orkade svara en störig människa med trevlig ton. Men idag kanske jag möter en otrevlig försäljare eller någon som gör det svårt för en men försöker bara hålla min ton trevlig och i slutet tacka och helt enkelt bara gå där ifrån. Jag försöker prata med alla och försöka få in alla i ett gäng så ingen känner sig utanför och försöker alltid vara extra trevlig mot nya människor och servicemänniskorna i omgivningen som killen i mataffären, busschaffuören, tjejen i kassen i butiken osv.

Jag älskar små överraskningar, att bara åka till bästa kompisen med en Ben&Jerry glass och favoritgodiset, ge henne en kram och säga att hon är bäst. Skicka iväg ett gulligt sms till min mami eller köpa en liten present eller blomma och överraska henne på jobbet. Jag vill verkligen ställa upp för människorna i min omgivning, för det är ju faktiskt dem som alltid finns där för mig enda in i slutet. Jag kanske bara har fått en enorm släng av karma eller något, har ingen aning men det är självklart något jag mår bra över.

Egentligen ett otroligt onödigt inlägg men ni som läser här flitigt vet att jag skriver det som befinner sig i huvudet och vad jag känner just nu. Får jag ens skriva att jag tror att jag håller på att växa upp och klappa mig lite själv på axeln haha? För jag har alltid kännt mig så otroligt liten och omogen men ibland får jag bara en liten tanke när jag gör något eller säger något att "wow jag kanske också blir en vettig människa en vacker dag!". Jag känner mig långt ifrån vuxen men jag är ju bara 19 bast med - vad kan man förvänta sig? Men om man ska sammafatta det så känner jag att jag är på väg åt rätt håll i alla fall.

Så nu har jag fått ur mig mina natt tankar, som sagt helt onödigt men vad ska man göra - jag älskar att ge och jag älskar att skriva!


Sleep in the box:)

Lamporna är släckta och alla håller på med sina iphones, halmen kliar och hästarna prasslar. Just nu ligger jag i en hängmatta som vi har tänkt upp i en box, mysigt. Jag, Nikky och några andra sover istallet idag, det kan man kalla en äkta hästtjej:).
Idag har det varit som vanligt. Gick upp kl. 8:00, fodrade hästarna, fodrade mig själv sen var det bara att kasta sig upp på hästryggen på en morgon runda i skogen. Städat rummet, mycket nöjd med resultatet. Det såg ut som ett bombnedslag när jag började men NU... Nu ser det fantastiko:D.

KÖRDE helt själv på moppen (hehe) till Nikky. Där badade vi och hade skit kul. Körde sen till stallet, red en häst som heter Nova där (kommer bilder imon från ritten). Åkte hem åt lite sen var det bara att ge sig tbx till stallet där vi sover nu. Mysig dag med mycket att göra.
Godnatt<3


Midsommar;D

jaha då var det midsommar igen, inget pecielt med det. köttbullar,prinskorvar,gräslök, sill och patatis till lunch samma som förra året. Men detta året firar vi det med min gudmor, hennes man och hennes systers familj. Riktigt kul att träffa andra människor man inte ser så ofta:).
Dem bor precis vid havet så vi har badat, lite kyligt men men det var kul iallafall. Och så klart har vi ätit jordgubbar med grädde och glass. Resten av "folket" spelar yatzi medans jag sitter här och bloggar men det är kul endån.

Det är vad jag hittat på idag, vad gör ni denna midsommar?
men till er alla glad midsommar<3



KM dressyr

Hemma från ÅPK där jag har tävlat KM med Simba. Hon gick super fint i båda klasserna, både framåt men lungt. tyvärr några få missar i LB:1 men men. Med mycket hårt jobb så blev vi 2:a i LB:1, vann LA:1 och...... vann totalen alltså blev jag klubbmästare i categori D. Är jätte glad för förra året blev jag 4:a så det gick ju mycket bätre idag.
Allt för idag taggar upp mig inför onsdag då det är KM i hoppning, ska se om vi kan vinna där med men vi får se.
God natt:)
Ps. Lite bilder sen idag :)
 
 
 


Madlady.se

Var inne och kollade på en hemsida som heter madlady. Riktigt snygga kläder där facktist. tänkte att det var på tiden att jag beställer hem lite snygga kläder, men iallafall här kommer mina favoritplagg från madlady.
 
Överdelar
 
Underdelar
 
Klänning
 
Skor
 
Bikini
 
 

SOMMARLOV!!

Jippi då har man sommarlov, äntligen. Har gått och länktat flera veckor och räknat in i det sista men nu så har jag 8 veckors semester, ska bli gött. Kommer liten planering vad som händer på lovet så håll i er...
 
V.25
M: KM dressyr med Simba
T:
O: KM hoppning med Virran och Simba
T:
 
F: Midsommmar
L:
S:
V.26
M: Fixa på  ÅPK
T:
O: Ridläger :)
T:     ↓ 
F:     ↓ 
L:     ↓ 
S: Ridläger slut
V.27
Inget specielt denna veckan, bara va med kompisar, bada och lite sånt.
V.28
M:
T: Åker till falsterbo horse show
O:     ↓ 
T:      ↓ 
F:      ↓ 
L:      ↓ 
S: Åker hem från falsterbo
V.29
M:
T: Molly (vår hund) fyller 1år
O:
T:
F:
Tävla ponnyderbit
L:      ↓ 
S:      ↓ 

V.30, V31, V32 händer inte mycket.
V.33
M:
T:
O:
T:
F:
SM i karlsdad med Simba:)
L:      ↓ 
S:      ↓ 

Och V.34 på onsdagen så börjar vi skolan och då är det 9:an som gäller, men det får vi ta då. Ha ett bra sommarlov allihop.
 

Klassensdag/skånesdjurpark

På bussen med klassen på väg till skånesdjurpark, kul:) Slutar på fredag så skönt att göra något lite annorlunda.

Ska rida 2 hästar och senare ikväll ska jag och pappa till Malmö och kolla på en moped jag kanske ska köpa:) är så glad. Men det är typ det som händer idag då så ses<3

Dagens outfit:
Simpel klädstil idag. Linne~Shorts~hoddie~converse


Last days

Tja tja allihop hoppas att ni har sovit lika bra som jag. Idag är det ingen ridnign, inga läxor och inga krav bara chilla och njuta av dan. tänk att det endast 4 dagar kvar sen SOMMARLOV!! Bara ha det bra, va med kompisar, bada, chilla, sova till 10 och inte 06:) ska bli så himla underbar sommar med mycket fest, hehe.
Resterande veckans schema.
Tisdag: Inget alls facktist, iallafall inget planerat värken skola eller hemma.
Onsdag: Drar till skånesdjurpark med klassen på klassensdag, mysigt att komma från skolbänkarna ett tag.
Och så ska jag rida Virran och Simba men vet inte riktigt var än, vi får se.
Torsdag: Brännbolls tornering på skolan och vi ska VINNA, kommer nog inte göra det men vi ska göra vårt bästa. hehe:) Inte rida något då heller mest fixa inför fredagen och sånt stuffs.
Och fredag: Skolavslutning med uppvisningar mm. Och så får vi våra betyg sen slutar vi kl. 11:00 så det är bara att ge sig hemmåt och rida 2 hästar. Sen en chillkväll med mys och godis framför tven.
 
Det är det som händer dem sista skoldagarna i 8:an så ha ett trevligt sommarlov allihop. Bye bye<3

Pay and jumpen gick...

jätte bra enligt mig och derbyt det som räknas ju. Virran var lite seg men vi nollade och lika sant med Simba fast hon var snabb som tåget, hon tyckte nog det var jätte kul att komma ut på "hopptävling":)

2 små saker med som jag tyckte ni skulle få veta, att på onsdag ska jag åka och kolla på en moped i Malmö som jag kanske ska köpa. Om vi tycker den ser bra ut.
Den är typ helt ny och har bara gått 499 km, och helt okej pris också:)
Bild nedan på den får ni. Och att min klänning kom idag, den är s*it snygg, verkligen älskar den:) Men nu ska jag sova så godnatt my lovers<3


Today's outfit

God morning everybody
Inte så mycket som händer idag mer än det jag skrev igår så ha en trevlig dag:)

Dagens outfit:
Idag blir det en enkel klädstil, lite slapp men snygg.
Linne~ jeans~hoddie~converse~jeans jacka. See yaa


Dagens framgångar + lite till

En lyckad dag var det ja. 4:a i LA:1 och så med 0,5 poäng från förstaplatsen blev vi 2:a med 69% Gud är verkligen nöjd med dagen. Kunde gått bättre men man ska inte klaga:)
Imorgon är det skola som gäller. Endast 5 dagar kvar sen SOMMARLOV, det bästa på hela året och tänk, efter det börjar jag 9:an. Så mycket prov och vilken linje man ska gå, va man vill bli, inte öns det vet jag. Som tur är det ett tag tills jag ska välja det.
Drar till åpk på Pay and jump med Simba så hon får vänja sig med hinderna inför klubbmästerskapet. Men det ska nog gå bra.
Allt för idag så Godnatt<3


Snabbis

En liten snabbis här, vi överlevde första klassen med 66% som resultat. Ganska nöjd är jag men hon hade ju kunnat gå fram lite mer men men. Detta ledde till en fjärde plats. Så det är jätte bra tycker jag:)
Taggar nu upp mig med en läsk mums. Snart rider vi LB:2 så får vi hoppas att det går lika bra.
See yaa


In the city

Hejsan svejsan:)
Har idag varit och tittat på mopeder, och jag hittade en skit snygg som jag verklige ville ha MEN... Den fattades en LITEN detalj. men ganska viktig en, den hade inget helljus och iochmed att vi bor på landet där det inte finns några lyktor eller sånt så är det ganska bra att ha. Så det är bara att leta vidare.
Kl. 12:00 hade jag bokat en tid hos frisören, då jag skulle klippa, tunna och slinga håret. Efter 4 timmars väntan var det nästan klart, men efter 20 minuters föning var det klart. Älskar färgen och längden på det, en riktig sommarfrisyr. Vad tycker ni?? I LOVE IT<3.
Imorgon står det tävling på schemat med Simba, blir en LA och en LB. Kommer med mer uppdatering imorgon så Tjao<3


Virran är taggad..

Ska nu ut och rida Virran i skogen på en långtur, mysigt:)
19:00 ska jag och mamma åka till åpk på ridläger möte, det ska bli så kul:) och det är bara 23 dagar kvar. Jippi länktar som f*n.
Nästan längtar ihjäl mig tills imorgon för då ska jag iväg kl 7 och göra körkortsprovet, så ni får önska mig lycka till så att jag klarar det. Hoppas hoppas... Men nu ska jag trava så see yaa<3


Sista tävlingen med Virran:D

Bonjoure!
Taggad inför sista tävlingen med lilla Virran. (Om jag inte hittar någon annan)
Dagens klasser blir LB och LB+5. Lite lagom idag, inte för lågt inte för högt. Satsar på fina lugna rundor. Men det skulle sitta fint med någon placering:) Är nu i Tyringe och snart framme. Så kram och ha en bra söndag<3